Blephademodex_Carton_34_FI_SE_utan spegling

Med hjälp av BLEPHADEMODEX behandlas demodexinfektion i ögonlocken. BLEPHADEMODEX våtservetter innehåller den mest aktiva substansen från Tea Tree Oil samt återfuktande hyaluronsyra. Detta ger en effektiv och samtidigt skonsam behandling av demodexinflammation.

Vad är DEMODEX?
Demodex är små mikroskopiska kvalster som lever på huden. De flesta av oss har dem, men förekomsten ökar med stigande ålder och är något vanligare hos män. Vanligtvis orsakar demodex inte några symtom, men hos vissa individer kan antalet öka, vilket stör balansen i huden och kan leda till inflammation i ögonlocken.

Symtom
Det vanligaste symtomet vid demodexinflammation är cylindriska mjäll vid basen av ögonfransarna. Andra symtom är felriktade ögonfransar, klåda i ögonlockskanten, röda ögon och tillfälligt suddig syn. 

Riskfaktorer
Andra riskfaktorer som kan bidra till utvecklandet av demodexkvalster är slarv vid borttagande av makeup och nedsatt immunförsvar.

Behandling med BLEPHADEMODEX
Behandling av demodexinflammation i ögonlocken kräver specialprodukter då vanliga rengöringsprodukter inte minskar antalet kvalster. BLEPHADEMODEX våtservetter innehåller den mest aktiva substansen från Tea Tree Oil samt återfuktande hyaluronsyra. Detta ger en effektiv och samtidigt skonsam behandling av demodexinflammation.

Beroende på hur svåra dina besvär är, kan du behöva behandla en eller två gånger om dagen i fyra veckor. Vid milda besvär, behandla en gång om dagen på kvällen. Vid medelsvåra till svåra besvär, behandla morgon och kväll, alternativt enligt rekommendation från din läkare eller optiker.

Instruktion för användning

  1. Öppna förpackningen och veckla ut servetten.
  2. Placera servetten på toppen av pekfingret och vira den runt fingertoppen.
  3. Stäng ögat och håll det stängt. Lägg fingret med servetten mot ögonlocket och massera försiktigt med små cirkulära rörelser för att rengöra basen av ögonfransarna (övre och nedre) och få bort krustor, mjäll och sekret.
  4. Ta en ny servett och upprepa på andra ögat.

Efter den fyra veckor långa behandlingen med BLEPHADEMODEX rekommenderas att du fortsätter att göra rent dina ögonlock dagligen. BLEPHACLEAN som finns på apotek och utvalda optiker fungerar då utmärkt som underhållsbehandling.

Blephademodex finns att köpa via beställningssortimentet på Apotek Hjärtat, Kronans apotek, Apoteksgruppen och Apotea samt hos utvalda optiker.