01 januari 2016

Världslansering av EASYGRIP®- multidosflaska

Théa Nordic har glädjen att presentera EASYGRIP® för den svenska marknaden. EASYGRIP® är en innovation som kombinerar ny teknik för att möjliggöra konserveringsmedelsfria ögondroppar på flaska för molekyler som inte är förenliga med ABAK® systemet . Den ergonomiska formen har utformats för att förenkla patientens dagliga droppning.

Läs mer om EASYGRIP®.

Easygrip

 

EASYGRIP® är en innovation som kombinerar ny teknik för att möjliggöra konserveringsmedelsfria ögondroppar på flaska för molekyler som inte är förenliga med ABAK® systemet . Den ergonomiska formen har utformats för att förenkla patientens dagliga droppning. Garanterad 2 månaders steril- och bakteriefri-innehåll efter öppnandet.
Tack vare de dubbla greppstöden på EASYGRIP®-flaskan, så är den lätt att öppna, lätt att hålla naturligt, lätt att droppa med. Ett tryck ger en droppe, rätt kalibrerad.


01 februari 2015

Théa Nordic lanserar ABAK®-teknologi.

Théa Nordic har glädjen att presentera ABAK® för den svenska marknaden. ABAK®-flaskan gör det möjligt att tillhandahålla konserveringsmedelsfria ögondroppar sterila upp till 3 månader efter öppnandet.

Läs mer om ABAK®-flaskan.

Abak-bottle-3th generation v1

ABAK®-system är en teknologi patenterat av Laboratoires Théa. I Europa lanserades första generationen av ABAK® i form av en multidosflaska 1998. Med enkelt handhavande och en flaska med garanterad 3 månaders steril- och bakteriefri-innehåll efter öppnandet, blev ABAK® snabbt en uppskattad flaska. Det är idag en av dem mest använda konserveringsmedelsfria multidosflaskan i världen. Det säljs en ABAK®-flaska var tredje sekund i världen.

I Sverige lanseras ABAK®-flaskan i samband med en ny innovativ torra ögondroppe, Thealoz Duo®.

Läs mer om Thealoz Duo® och ABAK®-system.

01 februari 2015

Nyhet! En ny klass av torraögondroppar, utan konserveringsmedel!

Théa Nordic har glädjen att introducera en ny klass av ögondroppar för behandling av torra ögon. Thealoz Duo® innehåller en kombination av trehalos och hyaluronsyra.

Läs mer om Thealoz Duo®.
Thealoz_Duo_350_NORDEN
Théa Nordic har glädjen att introducera en ny klass av ögondroppar för behandling av torra ögon. Thealoz Duo® innehåller en kombination av trehalos och hyaluronsyra.
 
Trehalos är den första molekylen som stabiliserar och skyddar hornhinnans epitelceller från uttorkning1 medan hyaluronsyran förbättrar återfuktning och smörjning av hornhinnans yta.2

Thealoz Duo® är en unik kombination av cellskydd och smörjning som optimerar tårfilmens osmotiska balans, och bidrar till att bryta den patologiska cirkeln vid torra-ögon-syndrom.³

Thealoz Duo® kommer i en steril multi-dos flaska utan konserveringsmedel (ABAK®-flaska).

Produkten är pH-neutral, hypoton och hållbar upp till 3 månader efter öppnandet.

Thealoz Duo® finns nu på apotek.

1).Luyckx J, Baudouin C. Trehalose: an intriguing disaccharide with potential for medical application in ophthalmology. Clin Ophthalmol 2011, 5:577-81.
2). Nakamura M et al. Characterization of Water Retentive Properties of Hyaluranan. Cornea 1993;12(5):433-6.
3). Baudouin C et al. Role of hyperosmolarity in the pathogenesis and management of dry eye disease: proceedings of the OCEAN group meeting. Ocul Surf 2013:11(4):246-58.